
- Ställ burken i en ugnssäker form
- Krydda kycklingen
- Trä på kycklingen på burken
- Vips in i ugnen
Någonstans däremellan blandas en moijito. Under tiden som kycklingen står i ugnen och gottar sig ordnar man till det andra, lite goda tilltugg och ner med rödbetorna i kastrullen.
Ett litet husmorsknep när de kokta rödbetorna skall skalas, om man inte har plasthandskar, är att smörja in händer med olja, sen är det bara att gnugga av skalen. Rödbetorna blandas sedan med lite fårost, eller getost, och avnjuts som förrätt med ett litet vitlöksbröd.
Som en grand finale blir det ananas som jag gullar lite med och smeker in med ett myntasocker, det är så otroligt gott. Det är Jamie Oliver som har lärt mig det, nu kan läsaren luras att tro att jag träffat honom, så är dessvärre icke fallet. Jag fick som de flesta andra insupa tipsen via televisionen.
Om det sen är fint väder, och en ljummen sommarkväll, då kan det hela inmundigas på balkongen, vilket höjer smakerna ytterligare.
Jag älskar sommar och semester!
Oj oj vilken härlig måltid du fick till!!! Den skulle jag gärna ha inmundigat på din balkong (whats with that word, Pernilla Wahlgren använder det hela tiden, ha ha). Hur som helst, OM det skulle vara som så att min mamma vill bjuda på middag i morgon kväll, ska vi skjuta fram vår shopping då eller ska vi göra det ändå? Helst vill jag ju umgås med dig hela dagen OCH kvällen men mamma har bara semester denna vecka och sedan är det kört menar hon på??!! Eller jag vet inte, fan det är inte helt lätt alla gånger. KRAAAAAAAAAAM
SvaraRaderaWOW vad gott och härligt det såg ut. Vilket matreportage!!!! Ljuvligt!!!!
SvaraRaderaKram
coolt med en matblogg och bild för bild till texten!! släng dig i väggen jamie oliver nu kommer nancy oliver i hässelby gård!!! :) / Kram kram A
SvaraRaderaVar kan jag köpa din kokbok??? Fantastiskt njutbart inlägg!!!!
SvaraRaderaKram Caroline