onsdag 29 juni 2011

Det är nått i baken, en hel burk!


 

När jag är ledig är ett av mina nöjen att laga mat, jag tycker det är så roligt när jag har en massa tid. Igår hade de bra pris på kyckling, en tjuga för en färsking. Hel kyckling är bra semestermat, tar lite tid i ugnen, men inte så mycket pyssel. Till denna gång skulle jag pröva nått jag sett en gång. Egentligen skulle jag haft en öl, men det hade jag inte, så jag tog en ciderburk och fyllde med vin, vatten och lite smaker. Sen gör man som följer:
  • Ställ burken i en ugnssäker form
  • Krydda kycklingen
  • Trä på kycklingen på burken
  • Vips in i ugnen


 Någonstans däremellan blandas en moijito. Under tiden som kycklingen står i ugnen och gottar sig ordnar man till det andra, lite goda tilltugg och ner med rödbetorna i kastrullen.


Ett litet husmorsknep när de kokta rödbetorna skall skalas, om man inte har plasthandskar, är att smörja in händer med olja, sen är det bara att gnugga av skalen. Rödbetorna blandas sedan med lite fårost, eller getost, och avnjuts som förrätt med ett litet vitlöksbröd.


Som en grand finale blir det ananas som jag gullar lite med och smeker in med ett myntasocker, det är så otroligt gott. Det är Jamie Oliver som har lärt mig det, nu kan läsaren luras att tro att jag träffat honom, så är dessvärre icke fallet. Jag fick som de flesta andra insupa tipsen via televisionen.


Om det sen är fint väder, och en ljummen sommarkväll, då kan det hela inmundigas på balkongen, vilket höjer smakerna ytterligare.

Jag älskar sommar och semester!

4 kommentarer:

  1. Oj oj vilken härlig måltid du fick till!!! Den skulle jag gärna ha inmundigat på din balkong (whats with that word, Pernilla Wahlgren använder det hela tiden, ha ha). Hur som helst, OM det skulle vara som så att min mamma vill bjuda på middag i morgon kväll, ska vi skjuta fram vår shopping då eller ska vi göra det ändå? Helst vill jag ju umgås med dig hela dagen OCH kvällen men mamma har bara semester denna vecka och sedan är det kört menar hon på??!! Eller jag vet inte, fan det är inte helt lätt alla gånger. KRAAAAAAAAAAM

    SvaraRadera
  2. WOW vad gott och härligt det såg ut. Vilket matreportage!!!! Ljuvligt!!!!

    Kram

    SvaraRadera
  3. coolt med en matblogg och bild för bild till texten!! släng dig i väggen jamie oliver nu kommer nancy oliver i hässelby gård!!! :) / Kram kram A

    SvaraRadera
  4. Var kan jag köpa din kokbok??? Fantastiskt njutbart inlägg!!!!

    Kram Caroline

    SvaraRadera